Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN)

1Malaysia, Kerajaan - 6 September 2018, By admin jobs

Sharing is caring!

Jawatan Kosong Terkini di Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional September 2018 | Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah.

Kerja Kosong JPNIN – Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional September 2018 Terkini yang diiklankan adalah seperti berikut :

1. Pembantu Pembangunan Masyarakat S19

Tarikh Tutup Permohonan:- 23 September 2018
Lokasi : 1Malaysia
Sektor : Kerajaan

COMPANY OVERVIEW :

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia telah ditubuhkan pada 31 Ogos 1957, iaitu bersamaan dengan hari Kemerdekaan Tanah Melayu pada ketika itu. Pada awalnya, semasa penjajahan Inggeris, Perkhidmatan Awam Negeri-Negeri Tanah Bersekutu Melayu ketika itu di bawah pentadbiran Inggeris. Kemerdekaan Tanah Melayu pada 31 Ogos 1957 telah dengan sendirinya membentuk pemerintahan baru Persekutuan Tanah Melayu yang merdeka dan berdaulat. Secara Rasmi, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam telah dibentuk sebagaimana termaktub dalam Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan

Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan:- “Tertakluk kepada peruntukan mana-mana undang-undang yang ada dan kepada peruntukan Perlembagaan ini, maka adalah menjadi kewajipan sesuatu Suruhanjaya yang dimaksudkan oleh Bahagian ini melantik, mengesahkan, memasukkan ke dalam perjawatan tetap atau perjawatan berpencen, menaikkan pangkat menukar dan menjalankan kawalan tatatertib ke atas anggota-anggota bagi perkhidmatan-perkhidmatan yang diliputi oleh bidang kuasanya.”

CARA MEMOHON:

MAKLUMAT LANJUT JAWATAN KOSONG

PERMOHONAN ONLINE

Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN) | admin jobs | 4.5

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *