Jawatan Kosong Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang Disember 2018 Terkini

Disember, Kerajaan, Penang - 18 Disember 2018, By admin jobs

Sharing is caring!

Jawatan Kosong Terkini di SUK Penang – Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang Disember 2018 | Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah.

Kerja Kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang Disember 2018 Terkini yang diiklankan adalah seperti berikut :

1. PENGARAH EKSEKUTIF GRED 54 (TERBUKA)
2. PEMBANTU MUZIUM S19

Tarikh Tutup Permohonan:- 26 Disember 2019
Lokasi : Penang
Sektor : Kerajaan

COMPANY OVERVIEW :

Kerajaan negeri Pulau Pinang merujuk kepada pihak berkuasa kerajaan negeri Pulau Pinang. Kerajaan negeri mematuhi dan diwujudkan oleh kedua-dua Perlembagaan Persekutuan Malaysia, undang-undang tertinggi Malaysia, dan Perlembagaan Negeri Pulau Pinang, undang-undang tertinggi di Pulau Pinang. Kerajaan Pulau Pinang berpusat di ibukota negeri George Town.

Kerajaan negeri terdiri daripada hanya dua cawangan – eksekutif dan perundangan. Majlis Eksekutif Negeri Pulau Pinang membentuk cawangan eksekutif, manakala Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang adalah badan perundangan kerajaan negeri. Ketua pemerintahan Pulau Pinang adalah Ketua Menteri. Kerajaan negeri tidak mempunyai cawangan kehakiman, memandangkan sistem kehakiman Malaysia adalah sistem federalis yang beroperasi seragam di seluruh negara

CARA MEMOHON :

*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah

Klik Iklan Perjawatan & Mohon Secara Online

Klik Syarat & Cara Memohon Secara Online

Jawatan Kosong Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang Disember 2018 Terkini | admin jobs | 4.5

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *