Jawatan Kosong Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu (PKB) Oktober 2018 Terkini

Kerajaan, Kuala Lumpur, Oktober - 20 Oktober 2018, By admin jobs

Sharing is caring!

Jawatan Kosong Terkini di PKB – Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu Oktober 2018 | Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah.

Kerja Kosong di Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu (PKB) Oktober 2018 Terkini yang diiklankan adalah seperti berikut :

1. PEGAWAI UNDANG-UNDANG L48
2. PEMBANTU TADBIR N19
3. PEMANDU KENDERAAN H11

Tarikh Tutup Permohonan:- 22 Oktober 2018
Lokasi : Kuala Lumpur
Sektor : Kerajaan

COMPANY OVERVIEW :

Perbadanan Pembangunan Kampung Baru telah ditubuhkan oleh kerajaan Malaysia dan mula beroperasi pada 2011. Fungsinya sebagai perancang dan pengawal selia pembangunan Kampung Baru di Kuala Lumpur. Ia bukan satu bisnes entiti tetapi akan berfungsi sebagai pengawalseliaan pembangunan untuk memajukan harta di Kampung Baru.

Kampung Baru Kuala Lumpur meliputi 7 buah kampung ,seluas 90.2 hektar dan berusia 110 tahun. Ia kini mempunyai 35,000 penduduk.

Pada 2 Ogos 2010, Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin menyatakan rang undang-undang akan digubal dan dibentangkan di Dewan Rakyat. Makmal / Lab Rang Undang-Undang Perbadanan Kampung Baru dihadiri 50 pemilik dan pewaris tanah Kampung Baru Kuala Lumpur serta badan bukan kerajaan Melayu dan pemaju. Draf undang-undang perbadanan akan dikemukakan kepada Jabatan Peguam Negara bagi tujuan penggubalan.

CARA MEMOHON :

MAKLUMAT LANJUT JAWATAN KOSONG

CARA MEMOHON

Jawatan Kosong Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu (PKB) Oktober 2018 Terkini | admin jobs | 4.5

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *